Start Lowlands Grenade 21 juni 2014

Vandaag in Marnehuizen aangekomen en daar bivak opgeslagen met zo’n 360 politie agenten uit 28 landen en 300 figuranten. We gaan meedoen aan een 74 uurs training waarin internationale teams steeds geconfronteerd worden met crisissituaties die ze moeten oplossen waarbij de teams pas op het laatste moment instructies krijgen. Een speciaal team heeft de scenario’s voorbereid, dus je weet niet wat er gaat gebeuren…
image

Bij aankomst instructies gekregen en een huis in het dorp toegewezen waar we zullen verblijven, in ons huis zitten we met zijn vier. Beetje primitief maar in de mooie omgeving vlakbij Lauwersmeer. In het dorp zijn winkels, een bank, kerk, stadhuis etc. en ons huis staat tussen de kroeg (waar geen alcohol geschonken wordt) en de bank in. En er loopt een hoop marechaussee rond die alles in de gaten houdt, o.a. met camera’s in de lucht, op vaste plekken en bovenop rondrijdende auto´s.

image

Eerste avond gezellig BBQ met iedereen en een band, leuke mensen ontmoet, en interessante verhalen aangehoord. Daarna naar het donkere huisje gebracht voor de eerste nacht.

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.