DomUnder

Vandaag onder het Domplein in Utrecht gelopen in het nieuwe www.domunder.nl. Sinds begin deze week is het mogelijk bewapent met een zaklantaarn en een koptelefoon in reis in de onderwereld te maken waarbij je resten uit het verleden kunt tegenkomen.

DOM

Het domplein is al heel lang het centrum van activiteit, in de Romeinse tijd was het een van de meest noordelijke nederzettingen van het Romeinse rijk, Willibrord vestigde daar de eerste christelijke kerk en daarna werd Utrecht het centrum van de kerkelijke en wereldlijke macht in Nederland.

Vanaf het begin van de 20ste eeuw zijn er meerdere opgravingen geweest en er zijn vele resten gevonden van de verschillende functies die het plein gehad heeft. In de ondergrondse ruimte kom je al deze resten tegen en via geluidsfragmenten krijg je uitleg als je dat wilt.

Als student heb ik heel wat rond deze plek gezworven en niet beseft dat er zoveel interessants onder het Domplein ligt!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Art, Culture. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.