Finale

tio

Vandaag was de finale ‘Ondernemingsplan’ op de Hogeschool TIO in Amsterdam waar ik werk. Zes kandidaten presenteerden hun plan aan drie docenten en aan ons de taak een winnaar te selecteren. Twee van de zes sprongen eruit en uiteindelijk kozen we unaniem een winnaar: Janice en Roos met TabTab, een restaurant-menu-tablet waarmee je je bestellingen zonder ober rechtstreeks aan de keuken kan doorgeven. Technologie reeds beschikbaar, eenvoudig implementeerbaar en op het eerste gezicht vanuit klantoogpunt wenselijk. Maar wat is de impact hiervan? Zonder ober kan de gast zijn eigen planning maken en verdwijnt de functie van gastheer/vrouw waardoor je je minder gast voelt. En tablets kosten geld en willen restaurants hierin investeren?

Als tweede kozen we een case uit mijn eigen groep van Bas, Rens en Olivier: Apptival. Stel, je koopt via je mobiel een kaartje voor Pinkpop, loopt naar binnen via de CR-code op je apparaat, bestelt via die code je bier en ziet op de plattegrond op de festivalmap waar je vrienden zijn zodat je ze kunt ontlopen… Dat wil iedereen wel, echter flinke investering en waarschijnlijk ook veel concurrenten. Discussie ging over het verdienmodel, lever je de App aan Festivals of beheer je de grootste festival bezoekers database (BigData).

Naast de inhoud goede presentaties en de winnaar had al een App op een tablet bij zich en presenteerde de case professioneel wat erg helpt, proficiat beide!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Business, Education, Event and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.