Lancering BUZZ Den Haag

De afgelopen jaren ben ik steeds meer thuis gaan werken: eerst vanwege kostenbesparingen op het werk, momenteel omdat ik als onafhankelijk consultant geen eigen kantoor heb. En dat is best fijn want het scheelt een hoop reistijd en thuis heb ik alle faciliteiten die ik nodig heb. Nadeel van veel thuiswerken is dat je de interactie met collega’s en gelijkgezinden mist en dat is soms best wel vervelend. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden tot flexwerken op tal van plaatsen zoals Seats2Meet (met gratis lunch), de bibliotheek of een restaurant waar je vaak zonder veel problemen lang op een kopje koffie kan blijven zitten en met een uitstekende WiFi verbinding. Nadeel van dit soort locaties is wel dat het er soms erg druk en ongezellig is.
Jacques
Als aanvulling hierop is directeur Jacques Giesbertz van BuzzyChain al een aantal jaren bezig met het inrichten van  het ontwikkelen van werkplekken op de locaties van maatschappelijke, culturele, welzijnsorganisaties, zoals theaters, musea, kerken, buurthuizen etc.. Jacques heeft dit al eerder gedaan in andere steden en is nu een nieuw initiatief gestart dat zich specifiek richt op Den Haag onder de naam BUZZ Den Haag. Met dit initiatief wil hij niet alleen werkplekken aanbieden aan flexwerkers maar ook communities en ontmoetingsplekken creëren zodat er op lokaal niveau meer samenwerking komt tussen sectoren als welzijn, cultuur, sport, zorg, politiek en bedrijfsleven. Het samenkomen van mensen die gebruik maken van deze werkplekken met al die verschillende achtergronden is goed voor de binding van de stad en kan mooie nieuwe initiatieven opleveren!
De faciliterende instellingen zelf realiseren zo een betere benutting van de aanwezige capaciteit en hebben hiermee tevens de mogelijkheid hun producten en diensten aan deze nieuwe gebruikers aan te bieden en zelfs nieuwe interessante proposities voor ondernemers, kenniswerkers, ambtenaren, studenten op hun locatie te ontwikkelen. Inmiddels doen er drie Haagse organisaties mee: Theater de Vaillant, IES Asset Management en Buurthuis de Kronkel.

De Lancering BUZZ Den Haag is a.s. woensdag 26 nov. 2014 vanaf 16:00 in Theater Vaillant .

Update mei 2015:

Inmiddels zijn er een half jaar later zeven locaties bij BUZZ Den Haag aangesloten en worden er tussen 18 mei en 22 mei 2015 weer allerlei evenementen op deze locaties georganiseerd.

Heb je belangstelling neem dan contact met info@buzzychain.nl of kijk op https://buzzdenhaag.nl/.

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Art, Business, Event, Internet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.