Joe Biden

Toen ik van de week naar de persconferentie van Joe Biden keek, na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin, bedacht ik opeens dat ik nog nooit iets over Biden had geschreven. Over zijn voorgangers Clinton, Busch, Obama ent Trump heb ik in het verleden vaak geschreven maar zowel tijdens de campagne als nu hij alweer bijna een half jaar in het Witte Huis zit is er voor mij nooit aanleiding geweest iets aan de wereld via dit medium over hem te delen.

Dat komt natuurlijk omdat Joe Biden in wezen een door en door fatsoenlijk en betrouwbare man is en er geen waas van geruchten, fabels en roddels om hem heen hangt en hij gewoon bezig is met zijn werk en ondertussen ook nog dingen bereikt zonder zich daar nadrukkelijk over op de borst te slaan. Het enige droevige nieuws ging over zijn twee honden die hij helaas uit het Witte Huis moest verbannen omdat ze soms vijandig waren naar anderen en dan doet hij ze meteen weg, Trump had ze gehouden en waarschijnlijk ingezet tegen de pers op het Witte Huis..

Daarbij wordt Joe Biden geholpen door een goede VP Kamala Harris die op de achtergrond veel werk verzet, en een groep loyale ministers en staatssecretarissen waarvan je kan zeggen dat er in de VS nog nooit een kabinet is geweest dat zo’n getrouwe afspiegeling van de Amerikaans samenleving is en waarvan tot nu toe niemand heeft hoeven aftreden en waarvan mij ook geen schandaaltjes bekend zijn, een echt team dus zonder sterallures.

President Joe Biden and Vice President Kamala Harris, joined by the Presidential Cabinet members, pose for a Cabinet portrait Thursday, April 1, 2021, in the Grand Foyer of the White House. (Official White House Photo by Adam Schultz)

Het kan dus toch, een beschaafde president, ondangs alle exemplaren die we de laatste decennia op het wereldtoneel hebben zien paraderen met hun grote ego’s, lak aan de democratische grondbeginselen en vooral denkend vanuit het eigenbelang. Laten we hopen dat Joe Biden’s voorbeeld anderen doet volgen, al was het alleen maar om het fatsoen weer terug te krijgen in de politiek.

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Politics and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.