John and Jane

2014-07-15 10.46.44

Als we de A71 verlaten bij Ganat begint mijn ega altijd het kapsel te fatsoeneren en de lippen bij te werken: we zijn weer terug op de camping La Filature in Ebreuil in de Auvergne bij John en Jane, een Engels stel dat al meer dan 25 jaar deze camping beheert. Met tussenpozen komen we hier terug en het is hier altijd erg gezellig, niet te druk, mooi gelegen aan de rivier de Sioulle en, naar Franse begrippen, goed ingericht. Beetje jaren zestig qua inrichting met een klein barretje waar John ‘s avonds achter de bar staat, 1 maal per week bakt hij pizza en zorgt hij voor het buitengebeuren. Jane is het zakelijke brein, zorgt voor de winkel en kookt elke dag een maaltijd, natuurlijk biologisch verantwoord en met kweek uit eigen tuin!

Vanaf het begin dat wij camperen komen we hier af en toe onderweg naar het zuiden en het is altijd weer interessant te zien hoe de camping er bij ligt en hoe het met John en Jane gaat. John is niet meer de jonge god van 25 jaar geleden die op de fiets met zijn hond over de camping reed en menig vrouwenhart op hol liet slaan (waaronder mijn ega). Twee jaar geleden is hij van de trap gevallen en als je hem vraagt hoe het nu gaat zegt hij ‘well’ dus niet ‘Good’. De jaren hebben zijn sporen achter gelaten en i.p.v. de fiets rijdt hij nu op stoer op een oude crossmotor, dat weer wel.

20140715-104939-38979987.jpg

Het is erg stil op de camping en het runnen hiervan is zeker geen vetpot. Eigenlijk alleen in augustus loopt het een beetje en ik denk dat er nu circa 20 tenten staan terwijl er zeker 150 kunnen staan. Vooral de winters zijn lang en John vertelde ons dat hij dan de avonden doorbrengt met het luisteren naar muziek, vooral Engelse rock uit de jaren zestig en zeventig. We hebben de afgelopen jaren het dorp Ebreuil langzaam achteruit zien gaan: gisteren op Quatorze Julliet was er geen cafe open en alleen een vuurwerk van nog geen 10 minuten waarna iedereen weer snel naar huis liep. Mooie streek de Auvergne maar niet om lang te blijven, we gaan zo weer door naar het zuiden op zoek naar plekken waar wat meer te doen is!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Traveling and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to John and Jane

  1. Alphons Van Spaendonck says:

    Leuk om over deze – helaas inmiddels gesloten – camping te lezen. Het was ook voor ons altijd een oase van rust, een gevoel van thuiskomen, als we de camping opreden, onze caravan aan de rivier plaatsten, en het eerste wijntje op het zonovergoten terras namen. Zo jammer dat ie dicht is… Mocht je een soortgelijke camping weten….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.