Let’s start a band!

Een paar weken geleden werd ik benaderd door een ex collega of ik zin had een vestiging in Europa op te zetten voor het bedrijf waar hij nu voor werkt. Sindsdien een aantal gesprekken gevoerd met mensen van dat bedrijf en inmiddels bezig met het maken van een serieuze Business Case en het ziet er erg goed uit. Ik heb de afgelopen jaren tientallen studenten begeleid met het maken van een Business Case dus alleen al vanuit dat oogpunt een interessante exersitie dit nu ook eens voor mezelf te doen.

image

Op dit moment zit ik nog in de vrijblijvende fase waarbij niets op papier staat maar er komt zo een moment dat ik moet beslissen: doe ik het of doe ik het niet, zie de quote van Maslov hierboven.  Best wel leuke fase als je net begint: het kan nog alle kanten op en je hebt je nog niet contractueel vast gelegd. Ik moet dan ook vaak denken aan het liedje van Amy McDonald ‘Let’s start  a band’ waarin een aantal enthousiaste muzikanten gewoon een instrument oppakken en zeggen: ‘We zijn een band!’ en dan gaan spelen. Leeftijd hoeft daarbij geen rol te spelen, zie onderstaand plaatje.

image

Het opzetten van een bedrijfje is echter niet zo eenvoudig, voor je het weet zit je naar contracten te staren, gaat het over de belastingdienst en Intelectual Property. Wel jammer dat ik dit doe naast mijn werk als docent waardoor ik hiervoor minder tijd heb dan ik zou willen. Aan de andere kant een enorm leuke uitdaging en het geeft veel energie zelf iets op te zetten en met anderen daar over te praten.

Amy McDonald

 

Nog even een citaat van Amy McDonald:

Give me a stage and I’ll be a rock and roll queen
Your 20th centaury cover of a magazine
Rolling stone hear I come
Watch out everyone
I’m singing, I’m singing my song

 

Ondertussen hou ik jullie via deze blog op de hoogte over de voortgang en als je er meer over wilt weten neem dan even contact met me op!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Business and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.