MentorX

Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst van MentorX in Amersfoort. 8 belangstellenden waren aanwezig op deze door mij georganiseerde bijeenkomst waaronder de initiatiefnemers van MentorX Nederland, Klaas Dijkstra en Piet Hurkmans.

MentorX

Het MentorX netwerk in Nederland is momenteel snel aan het groeien en heeft nu in 12 steden afdelingen zowel in Nederland als in België. Er blijkt zowel vanuit het perspectief van de mentor als dat van de mentee behoefte aan een landelijk netwerk waar je terecht kunt met je mentor vraag of waar je jezelf als mentor kunt aanbieden. Ik heb zelf ervaring met het mentorschap. Zo ben ik momenteel betrokken bij het PortXL programma in de Rotterdamse haven als mentor voor een IT startup uit de US help die hun software op de Europese markt willen brengen. Ik heb kennis van de markt waarop deze software verkocht kan worden en ken de Europese ICT markt goed en kan er dus voor zorgen dat hun “Go To Market” benadering effectiever is dan zonder inzet van mijn expertise, heb dit eerder gedaan. Waarschijnlijk komen ze er zonder mijn hulp er ook wel, maar de weg naar succes is dan waarschijnlijk langer en vol hindernissen, het inzetten van een mentor is dus in veel gevallen aan te raden.

Een mentor is overigens wat anders als een coach: een mentor zit meer op de inhoud, de strategie en de lange termijn terwijl een coach meer op de persoon en het proces en de korte termijn zit. Een mentor is er niet alleen om startups of bedrijven te helpen maar kan ook een persoon helpen die met een vraag of probleem zit (de mentee). Veel werknemers of professionals worden tegenwoordig tijdens hun loopbaan geconfronteerd met grote veranderingen waar zij niet altijd direct een goed antwoord op hebben en het kan helpen hun vraag te delen met een mentor die hen verder kan helpen. Zo werken veel ZZP’ers alleen en kunnen ze niet altijd op hun netwerk terug vallen als ze met een specifieke vraag of probleem hebben. En veel werknemers in loondienst worden tijdens hun carrière met reorganisaties geconfronteerd waarop ze moeten anticiperen of, na ontslag, een nieuwe wending aan moeten geven. Een mentor kan dan richting geven en zinvol zijn en weer perspectief geven, binnen het MentorX netwerk, dat nu zo’n 200 mensen bevat en snel groeit, is er altijd wel iemand die je kan helpen en wij helpen je graag!

MentorX is een netwerk waarin je met je vragen terecht kunt en één of meerdere mentoren voor jezelf kunt vinden. Of waarin je als mentor jouw kennis, ervaring en netwerk kan aanbieden om anderen bij te staan, zowel als persoon, professional of ondernemer. Op de bijeenkomsten van MentorX kan je nieuwe mensen ontmoeten met een frisse kijk op wat jij doet om iemand verder te helpen of zelf geholpen te worden: het mentorschap is vaak twee richting verkeer en soms ben je mentor en mentee op hetzelfde moment.

Alle MentorX afdelingen komen één maal per maand bijeen van 18.00 tot 21.30 op de vierde donderdag van de maand met als doel elkaar te ontmoeten, contacten te onderhouden en elkaars mentor vragen te bespreken. Iedereen die als mentor anderen wil helpen of zelf een mentor vraag heeft is welkom op deze bijeenkomsten. Als je lid wil worden van MentorX heeft dat een aantal voordelen zoals toegang tot het landelijk netwerk en gebruik maken van de 24/7 MentorX faciliteiten: voor meer informatie hierover kan je terecht op de site of bij mij. 

De volgende bijeenkomst van MentorX Utrecht & Amersfoort is op 28 april a.s.. Je kunt je opgeven via Meetup of rechtsreeks met  mij contact opnemen: Gerard Geerlings, email: gerard.geerlings@gmail.com of 06 53 888 204.

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Business and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.