Quatorze Juillet 2016

De dag begon frisjes maar in de loop van de dag ging de wind liggen en zorgde de zon voor een aangename temperatuur. Het werd druk in de straten van Vichy en de Fransen flaneerden vrolijk in hun beste kleren door de stad en bevolkten de terrassen rond het oude park bij de beroemde Vichy bronnen. Aan de rand van het park stonden vrolijke kraampjes waarvan alles verkocht werd en straatartiesten hun best deden het publiek te vermaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na eerst een tijdje op een terras te hebben gezeten kwamen we in een restaurant terecht waar een stel op leeftijd ons vermaakte met hun muziek: hij bespeelde de gitaar en zij zong en zette steeds de begeleidende muziek op: van Earth Wind & Fire tot de Stones en van Edith Piaff tot Tina Turner. Iedereen vond het geweldig en ook het personeel bracht dansend de gerechten langs, we vermaakten ons kostelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na afloop kwamen we in het park een vrolijk Frans orkest tegen dat het publiek aan het dansen kreeg op swingende muziek tot rond half elf iedereen plots vertrok naar het vuurwerk dat goed te zien was vanaf de brug. Terugrijdend naar ons logeeradres zagen we in de verte meerdere vuurwerken op andere locaties in de omgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We wisten toen nog niet dat een idioot in Nice op dat moment zijn vrachtwagen in het publiek boorde en daarbij meer dan 84 doden veroorzaakte. Wat bezielt zo iemand toch vraag je je dan af, dit heeft echt niets met politiek of godsdienst te maken maar is gewoon crimineel!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.