Redactie DWDD, hedenmorgen, 8:15

imageWestergasfabriek, videoconference DWDD, 8:15 heden morgen

Mathijs (vanuit bed): Goede morgen allemaal, welkom op deze mooie dag, ik heb er zin in!

Dieuwke: Fijn Mathijs, we gaan weer een mooie uitzending maken met onze vrienden!

Mathijs: Even over vrijdag, wie was die rare snijboon eigenlijk die plots andere dingen ging zeggen dan de autoque? Wie heeft dat nu weer geregeld?

Dieuwke: Dat had die stagiair van de School van de Journalistiek geregeld en niet met mij afgestemd, inmiddels vervangen hoor…

Mathijs: Mooi, stond ik mooi voor aap maar gelukkig heeft niemand het gemerkt en kon Marc Marie een leuke grap maken, niet meer uitnodigen dus Dieuwke!

Dieuwke: Even voor de hele redactie: jullie moet de gasten wel goed duidelijk maken dat ze niet moeten af wijken van wat te voren is afgesproken anders loopt alles in het honderd en kan je nooit een vriend van Mathijs worden, het past niet bij de formule dat iedereen ook nog eens een eigen mening heeft!

Mathijs: Nou ja vriend, vrienden heb ik eigenlijk niet maar wel betrouwbare gasten… Wie staat op het programma van vandaag, wordt het niet weer eens tijd voor onze Halina? Wie kan er een leuk onderwerp bij haar verzinnen?

Marieke: In de Margriet stond een leuk onderwerp over ouder wordende actrices en hun carrière perspectief…

Mathijs: Gaat Halina nooit doen, wil eeuwig jong blijven…

Janneke: Wellicht iets over popup toneel…

Dieuwke: Bestaat dat dan al?

Janneke: Nee, maar dat zou mooi in onze DWDD popup portfolio passen…

Mathijs: Uitstekend idee! Pierre erbij en Hans en wellicht kan Joop nog meedoen..

Dieuwke: Janneke, geweldig plan, de lancering kunnen we vanavond al groot brengen, vergeet Marketing niet in te seinen en dat Mathijs en ik het idee vast leggen voor het intelectueel eigendom, je weet maar nooit…

Mathijs: Perfect!

Jeroen: Mathijs, moeten we nog aandacht besteden aan het popup restaurant fiasco?

Dieuwke: Dat was helemaal geen fiasco! Robert komt vanavond uit leggen dat dit gepland was! Vanavond kan hij dat mooi koppelen aan de nieuwe Michelingids die vandaag uitkomt, goede smaak is er nu eenmaal alleen voor mensen die bij onze club horen en niet voor mensen die er geen verstand van hebben!

Mathijs: Ja, die recensenten zijn zuurpruimen, die komen op de zwarte lijst en nodigen we nooit meer uit! Robert gaat daarom vanavond ook exclusief voor mij een Waldorf Salad maken, kunnen we mooi die scene uit Fawlty Towers laten zien met John Cleese en die scene over de inspecteur van de Restaurantgids, zetten we die zuurpruimen mooi neer!

image

Dieuwke: Staat al op de autocue Mathijs!

Mathijs: Tot aan tafel!

Naschrift 19 mei 2016: Tot mijn verbazing heeft de redactie van DWDD mijn idee over Halina Reijn toch opgepakt en kwam er een half jaar later een documentaire “De OK-Vrouw” over Halina Reijn van filmmaker Gülsah Dogan, op 19 mei 2016 in plaats van DWDD uitgezonden…

%d bloggers like this: