Roemenië – dag 2

5 uur op de achterbank van een auto doorgebracht met de Dean van de Griffith School of Management om in Cluj-Napoca, ook wel het Silicon Valley van Roemenië genoemd, aanwezig te zijn bij de diploma uitreiking voor de studenten die een cursus Test Management hebben afgerond bij de Informal School of IT. Deze opleiding bestaat al lang en leidt mensen op die buiten de IT werken en zich willen omscholen naar de IT, kost ze wel hun vrije zaterdag. Hoewel ik al twee en een half uur met de Dean in de auto had gesproken, was het niet tot mij doorgedrongen dat ik de belangrijkste spreker was.

image

Voor ik het wist stond ik voor de zaal en moest ik wat zeggen, dus begon ik een verhandeling over de wederzijdse verhoudingen tussen Roemenië en Nederland, de rol van ICT en de enorme kansen die er zijn in de ICT… Na mij kwamen er nog een 12-tal sprekers maar aangezien die allen in het Roemeens praten wist ik niet zeker of mijn verhaal wel aansloot bij het doel van de bijeenkomst; ze waren in ieder geval allemaal erg vrolijk. Terwijl na de diploma uitreiking iedereen aan de drank en hapjes ging moest ik aan de slag voor een interview met een journalist van een krant en daarna een filmopname voor een promotiefilm. ‘Zeg maar wat je net zei en kijk naturel in de camera’ was de opdracht, de Dean stond er tevreden bij te kijken. Stond er in 1 keer op.

Terug duurde wat langer vanwege de files maar dat gaf mij de gelegenheid ook de binnenwegen hier te inspecteren, kan best nog wel wat Europese subsidie aan worden besteed. Morgen vrije dag, hoewel de Dean nog even langs komt in het hotel voor een kopje koffie, gezellig! Begin het hier naar mijn zin te krijgen!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Business, Education and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.