Roemenië – dag 3

Laatste dag in Roemenië vandaag. Gisteren nog leuke avond gehad, liep vlak bij het hotel, zag hoop jonge lui een oud gebouw in gaan en dat maakt nieuwsgierig. Bleek omgedoopt tot een soort cafe en cultuurcentrum met de mooie naam Cafe Moszkva, het complex bestond uit meerdere ruimtes en een muziekpodium en het was er erg druk. Het enige nadeel is dat er in Roemenie overal nog fling gerookt wordt, dus ook hier. Later hoorde ik dat een van de bedrijven die ik eerder bezocht had in Oradea op deze locatie op de zaterdagmorgen computerlessen geeft aan de jeugd van 8 tot 14 jaar.

IMG_0568-0.JPG

Er was maar 1 stoel vrij dus ben daar gaan zitten en het duurde niet lang voordat ik contact had met de mensen om me heen die bij elkaar bleken te horen en een verjaardagspartij vierden, in no time was ik ingeburgerd en deel van het feest. Een tijdje met de jongelui zitten kletsen om hun visie op de wereld te horen, ondertussen werden de glazen steeds gevuld en kreeg ik af en toe een borrel bijgeschonken. Op een gegeven moment maar weg gegaan want het tempo lag wel erg hoog en ik wil natuurlijk ook niet onbeleefd zijn. Communicatief erg open de Roemenen. Geldt dus niet aleen voor mijn gesprekspartners, ook de ober in het hotel komt gezellig met een kopje koffie bij me zitten tijdens het ontbijt.

Vandaag dus maar een beetje kalm aan gedaan, mooi weer en na een wandeling door de stad langs de rivier en veel koffie nog een laatste keer met de Dean gesproken. Positieve evaluatie en ik heb een paar acties om bedrijven die ik daar bezocht heb verder te helpen. Tevens een afspraak met een bedrijf in Nederland verder te praten over samenwerking, deze afspraak staat al voor deze week.

Daarna weer terug gebracht naar Debrecen in Hongarije voor de vlucht terug naar Nederland die zonder problemen verliep. Al met al interessante trip en ik raad iedereen aan eens die kant op te gaan als je in de gelegenheid bent.

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Business, Education and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.