Role Human Rights Officer Lowlands Grenade 2014

EUPT11

Mijn leukste rol tijdens Lowlands Grenade was die van mr. Marzena Skel die namens de European Union een kijkje in het Marnehuizen kwam nemen om te controleren hoe het met de mensenrechten van arrestanten gesteld is. Ik werd buiten het dorp op een kazerne opgehaald door een beveiligingsteam en door afgezette straten naar 4 locaties gebracht. Daar kon ik dan met de desbetreffende verantwoordelijke officieren spreken, bezocht ik de cellen en sprak met de gevangenen. Ik mocht pas na een security check de auto uit en het pand in en had continue zwaar beveiligde agenten om me heen. Aan het eind moest ik snel weg omdat vlakbij de gevangenis relletjes begonnen. Zie verder het verslag hieronder:

EUPT2

 

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.