Trein

Sinds begin januari heb ik drie a vier keer per week afwisselend met de trein van Amersfoort naar Utrecht en naar Amsterdam gereisd. En dat is goed bevallen. De laatste keer dat ik geforensd had was 15 jaar geleden toen ik een project in Amsterdam deed bij de Nederlandse Bank en dat was toen niet zo’n beste ervaring. Waarom is treinen nu wel leuk?

trein

Het belangrijkste verschil is denk ik het feit dat in de trein tegenwoordig wifi aanwezig is. Je stapt in, werkt wat email weg, maakt een blog en voor je het weet ben je op je bestemming. Vroeger duurde de reis altijd lang en verveelde je je dood. Daarnaast heb ik weinig problemen gehad met vertragingen en altijd een zitplek gehad. 1 keer moest ik over Utrecht naar Amsterdam maar dat gaf slecht 15 minuten vertraging. Ook viel deze week plots de info op de informatieborden weg maar dat was geen probleem, zelfs de bejaarden in de trein zijn via hun smartphones beter op de hoogte van de wijzigingen dan de conducteurs.

Kortom, ben nu fan van de trein die mij van stad naar stad brengt!

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Traveling. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.