WIFI

Basics

Afgelopen week met vrouw en kids doorgebracht in Wiltshire in Engeland in een omgeving met beperkt mobiel bereik en zonder WIFI. En dat is even wennen als je altijd gewend bent ‘Online’ te zijn, al je gegevens in ‘The Cloud’ staan, alle nieuws 24 uur per dag in de gaten houdt, alles wat je mee maakt met je vrienden deelt, en wel zo snel mogelijk.

De eerste avond gingen we dan ook snel naar de plaatselijk pub om in te loggen en weer even het gevoel te krijgen er weer bij te horen. En tot onze verbazing waren we de enige daar die gewapend met i-Pads en Smart Phones druk in de weer waren. Er is dus blijkbaar nog een wereld daarbuiten waar men of 1) hopeloos ouderwets is en de geneugten van de nieuwe wereld niet kent of 2) voorop loopt en al weer zoals vroeger rechtstreeks met elkaar praat (wat de voordelen daarvan dan ook mogen zijn). Brengt mij op het idee eens te gaan onderzoeken of we eigenlijk wel socialer zijn geworden met al die sociale media. Ga hier binnenkort met mijn neef die in Edinburg Antropologie doceert eens over praten…. wordt vervolgd…

About Gerard Geerlings

Gerard Geerlings, socioloog en schrijver, schrijft online over wat er zoal aan de hand is op het terrein van de digitale samenleving, de troost van kunst, praktische levenskunst en de actuele politiek.
This entry was posted in Internet, Traveling and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.